Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Corokot...

#1 von Enis , 14.05.2007 00:14

-Moderna nauka je prije par godina pocela proucavati curukot (ili kako neko kaze čorokot) (crni kim, crni kumin) i dosla je do zakljucka da curukot stvarno lijeci mnoge bolesti.Njemacki imunolog Dr.med. Peter Schleicher i egipatski Dr. med. Mohamed Saleh su zajedno napisali knjigu o curukotu u kojoj objasnjavaju da curukot vecinu bolesti lijeci na taj nacin sto direktno djeluje na stabilizovanje imunoloskog sistema koji je u covjecijem organizmu zaduzen za odbranu od bolesti.Curukot u tolikoj mjeri stabilizuje imunoloski sistem da je taj onda u stanju da se odbrani ili izlijeci sam od mnogih bolesti. A djeluje jos i na druge nacine, ne samo preko imunoloskog sistema.
Bolesti za koje je naucno dokazano da ih curukot lijeci su npr.:
- akne
- bolesti koze (npr. neurodermitis, ekcemi, cesa)
- razne alergije
- astma
- bronhitis
- visoki krvni pritisak
- impotencija
- prehlade i kasalj
- hemoroidi
- zuc
- glavobolja
- otezana koncentracija
- kronicna pospanost (CFS=chronic fatigue syndrome)
- pomaze kod diabetesa i upale zglobova
- spriječava razmnožavanje ćelija raka (50 % usporavanje)
- pospjesuje porast ćelije koštane srži za 250 %.
- ....
-Kako ova dva doktora u njihovoj zajednickoj knjizi pisu, postoji vise vrsta curukota i nisu sve lijecive,neke su manje lijecive,neke nemaju nikakvo djelovanje na izlijecenje,a jedna vrsta curukota (Nigella garidella) je cak otrovna!!Najlijecivija vrsta curukota je egipatski curukot i nosi latinski naziv Nigella sativa. Moze se kupiti kao sjemen koji se kuha i pije kao caj. Isto se to sjemenje moze i samljeti na mlin za kahvu i koristiti kao zacin u hrani. Isto tako postoji i ulje od curukota koje se moze stavljati npr. u salatu, a moze se pored caja jos na kozu mazati kod koznih bolesti ili cak i na ranu, jer curukot ima dezinfekciono djejstvo. Curukot nema nikakve kontraindikacije/nuspojave osim lagahnog podrigivanja na pocetku terapije. Isto tako se moze koristiti sa svim lijekovima.
Sto se tice lijecenja curukotom kod raka, naucnici su zakljucili da je lijecenje curukotom efektivnije od hemoterapije i savremenih lijekova i da kod lijecenja raka pomocu curukota nema kontraindikacija kao sto je to moguce kod hemoterapije,npr. opadanje kose.
Kako ova dva doktora pisu, curukot pomaze cak i kod opustene koze, npr. nakon trudnoce. Pored toga sto se pije caj od curukota moze se jos i ulje od curukota mazati po opustenoj kozi ili dva puta sedmicno 5 ml curukotovog ulja staviti u vodu za kupanje i kiseliti se.
U orijentalnim zemljama se curukot vec stotinama godina koristi kao lijek, npr. kod slijedecih bolesti:
- alergije i upale
- bolovi kod zenskog mjesecnog pranja
- depresije
- astma i bronhitis
- neurodermitis
- problemi probave
- impotencija.
Isto tako se nekada u Evropi koristio curukot kod vazduha u stomaku, kod bolesti zeludca i pluca, zutice i koristile su ga majke dojilje da bi imale vise mlijeka. Medjutim, kroz savremenu medicinu ovaj se lijek u Evropi zaboravio.

S druge strane,procitao sam negdje da je prije mnogo stoljca (VII stolj.nove ere) Poslanik Muhamed u Saudiskoj Arabi pricao je o čorokotu i rekao da je čorokot lijek za svaku bolet osim za smrt.(Prenosenje ovih njegovih rijeci je 100% vjerodostojno.)

Pa...zanima me i vase misljenje,mozda nesto i vi znate o čorokotu!


Anela volimte srcem i dusom,a ne rijecima..
Zivote moj..Zauvijek Tvoj Enis..

Enis  
Enis
Vlasnik&Super Admin...
Upisi:1.015
Registrovan na 06.05.2007

RE: Corokot...

#2 von Alma , 12.06.2007 13:41

Koliki je tekst dok ovo procitam trebam uzeti odmor haha.

Alma  
Alma
-Moderator....
Upisi:45
Registrovan na 13.05.2007

RE: Corokot...

#3 von Ismail , 30.06.2007 22:42

To je caj koji lijeci sve zivo ja ga imam 2 kese u kuci.

Ismail

   

Neugodni ali zdravi
Muzikoterapija

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen