Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Google postaje univerzalni pretraživač

#1 von Priceljubiv 85 , 17.05.2007 19:50

Najnoviji tehnološki iskorak pretraživačkog giganta Googlea jeste prikazivanje video klipova na glavnoj stranici, zajedno sa slikama, knjigama i ostalim sadržajima koji su ranije bivali raspoređeni u različite kategorije.

Sa novim "univerzalno pretraživačkim" pristupom Google je počeo u srijedu poslijepodne.

Video klipovi bit će prikazani na Googleovoj stranici sa rezultatima pretrage ako su sadržani u njihovoj velikoj bazi podataka ili na YouTubeu. Linkovi na druge video sharing siteove, poput Metacafe.com bit će u obliku thumbnailova.

U Googleovoj bazi podataka nalaze se fotografije, knjige, video klipovi, lokalne informacije i sl. Do sada, potraga za neki specifičnijim stvarima zahtijevala je odlazak na neku od Googleovih podstranicu kojim se pristupalo linkovima iznad polja za upisivanje pretrage.

Na početnu stranu će biti dodan i link na sve popularniji Gmail.

Povezujući različite tipove web sadržaja, Google vjeruje da može postati još korisniji milionima korisnika i zadržati kompetitivnu prednost i nastaviti biti kulturološki i finansijski fenomen i Mountain Viewa.

Priceljubiv 85

   

Novo o raku
HSS BiH: Niko ne može nuditi Hrvatima ono što im

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen