Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Moguca smjena Milorada Dodika!!!

#1 von Priceljubiv 85 , 28.05.2007 22:49

Premijer RS-a Milorad Dodik okrenuo je Zapad protiv sebe zbog neslaganja oko reformi u BiH i Zapad će iskoristiti bilo koju priliku da ga ukloni sa funkcije, ali bi to moglo biti opasno po BiH, ocijenila je američka agencija za strateške analize Stratfor.

To se navodi u izvještaju Stratfora o prilikama u BiH, nakon neuspjelih razgovora o reformama ranije ove sedmice u Washingtonu, u kojima su učestvovali Dodik, član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i američki zvaničnici, prenose agencije.

Dodik je nedavno pokrenuo veliku kampanju o reformama u BiH suprotnu prijedlozima Zapada, a na sastanku u Washingtonu oštro se sukobio s američkim ambasadorom u BiH Douglasom McElhaneyjem, naveo je Stratfor. U izvještaju se dodaje da Dodik priprema prijedlog za formiranje federaliziranih jedinica unutar BiH, u kojima ne bi bilo etničke mješovitosti. Bošnjaci taj prijedlog smatraju etničkom segregacijom, koja otvara mogućnost za etničko čišćenje, ali bosanski Hrvati, koji su jednako nacionalisti kao i Srbi, također stoje iza tog plana, navodi Stratfor.

Priceljubiv 85

   

Izrael: Zbog seksa zaustavili saobracaj?!
Novo o raku

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen