Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Selektor BiH nakon pobjede nad Turskom: "Džekin gol je bio ključni trenutak"

#1 von Enis , 04.06.2007 01:21


Selektor BiH nakon pobjede nad Turskom: "Džekin gol je bio ključni trenutak"24SI - Obavljajući svoje zadatke, novinari se često nađu u različitim, pomalo neobičnim situacijama. Tako sam prihvatio poziv selektora Fuada Muzurovića da razgovor obavimo na bjelašničkoj žičari.

Iznad olimpijske spust staze i borove šume Muzurović je sabirao utiske o meču sa Turcima, predstojećem meču sa Maltom, ali i o događajima koji su se desili nakon izbora na mjesto selektora. Nakon pobjede nad Turskom, selektor je bio miran i odmjeren u izjavama, ne dopuštajući da ga obuzme euforija.


Ostati realan


"U ovoj situaciji koja nam se desila pokušavam ostati realan. Turci su i dalje prvi favoriti, a mi se pokušavamo ugurati u borbu za drugo mjesto sa Grčkom i Norveškom. Ovo su sretne okolnosti, a ovi mladići trebaju uživati. Sa svojim saradnicima sam sretan što sam selektirao ovu grupu mladića. Iskusnim Guši, Misimoviću, Muslimoviću, Musiću, Bajiću, Hrgoviću i Bartoloviću pridodali smo mlade igrače koji su u selekciji Ibre Zukanovića bili nadomak Evropskog prventva. To se pokazalo kao pun pogodak", govori Muzurović.

Što se tiče meča sa Turskom, selektor je podvukao nekoliko detalja - Džekin gol za 2:2, Gušine odbrane na početku drugog dijela - kao detalje koji su vukli u našu korist.

"Džekin je gol, ipak, ključni trenutak utakmice. Kada sam se plašio da ne primimo treći gol, izjednačili smo i dobili krila. Čestitke Džeki na sjajnom golu, ali bilo je vidljivo da je trema bila uzela danak. Pred njim je, sigurno, velika budućnost. Dodatno samopouzdanje dale su nam Gušine odbrane Ardi i Tundžaju. I njemu je to bila dodatna motivacija da izdrži do kraja. Bio je nervozan na pripremama zbog povrede, ali je sve izdržao do kraja".

O protivniku naš selektor govori sve najljepše. Poteze Fatiha Terima Muzurović nije želio komentarisati, radije se bavio nama.


Greške platili golovima


"Skupo su platili prekomotnost. Mi smo pokazali da imamo kvalitet i karakter. U pet prvih utakmica Turci su primili tri gola i mi smo im postigli tri. Vraćali smo se nakon 0:1 i 1:2. Bilo je grešaka koje su nas stajale golova. Neke instrukcije nisu ispoštovane. Ali, o tome ću sa igračima", govori Muzurović.

Sredinom drugog dijela Muzurović je, umjesto Džeke, uveo Zebu, želeći sačuvati neriješen rezultat.

"Moram reći da bih bio sretan i sa 2:2. Zato je i ušao Zeba da pomogne veznom redu. Poslije njegovog ulaska, konsolidovrali smo se i Turska nam nije napravila nijednu pravu šansu do kraja meča", kaže Muzurović.


Sa Maltom kao sa Turskom


U srijedu nas očekuje meč sa Maltom. Selektor kaže da će narednog rivala dočekati kao najjačeg protivnika.

"Pobjedom nad Maltom na najbolji bismo način završili posao koji smo uradili do sada. Sigurno je da opuštanja neće biti. Igraćemo maksimalno motivirani i u najjačem sastavu. Nećemo ih potcijeniti", naglašava Muzurović.


Rahimić je veliki dobitak


"Velika je stvar što smo konačno dobili Elvira Rahimića. Igrao je kao da je odigrao mnogo utakmica u reprezentaciji. Rahimić je veliki dobitak. Sigurno smijem reći da je prava šteta što nije zaigrao ranije, jer bi mnogo doprinio u prošlim kvalifikacijama", rekao je Muzurović.


Anela volimte srcem i dusom,a ne rijecima..
Zivote moj..Zauvijek Tvoj Enis..

Enis  
Enis
Vlasnik&Super Admin...
Upisi:1.015
Registrovan na 06.05.2007

   

Sta mislite o BiH Reprezentaciji
Muzurović: "Ne pobjeđuje uvijek b

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen