Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Kako se riješiti akni?

#1 von Enis , 06.06.2007 11:39

Ljeto se bliži, a sve je više mladih osoba koje se, usljed visokih temperatura, bore sa aknama. U težnji ka čistoj koži, često se koriste neadekvatni preparati ili metode, koje na kraju dovedu do negativnih posljedica.
Ovo ljeto Violeta ima pravo rješenje za vas – Violeta AntiAkne vlažne maramice koje reguliraju izlučivanje masnoće, sužavaju pore i sprječavaju nastanak akni i mitisera. A da biste znali kako pravilno brinuti o svojoj koži, potrebno je znati nešto o uzroku i načinima liječenja ove neprijante kožne pojave.

Akne (lat. Acne vulgaris) su problem s kojim se najčešće susreću mladi ljudi u doba puberteta. Riječ je o dermatozi koja se javlja uglavnom na koži lica i gornjem dijelu leđa, kod oba spola. Klinički postoje različiti oblici akni, od blagih, preko srednjih, do vrlo teških oblika koji ostavljaju ožiljke. Akne najviše pogađaju osobe sa genetskom predispozicijom za to, a za nastanak akni odgovorni su i prekomjerna proizvodnja sebuma, promjene u njegovom sastavu i pucanje folikula te prodiranje sebuma u kožu, što dovodi do upale i razvoja bolnih crvenih promjena na koži.

Dr. Branka Galić, specijalist dermatovenerolog, rekla nam je kako liječiti akne: - Liječenje ovisi o kliničkoj slici. Onima sa težim oblikom akni, potrebna je sistemska primjena lijekova koje određuje dermatolog, a ostalima je dovoljna lokalna medicinska terapija, dok se svima preporučuje adekvatna njega kod kuće.

- Svakako veliku ulogu na liječenje akni imaju i dermatokozmetički proizvodi. Od izuzetne je važnosti redovito umivanje i čišćenje lica čime se uklanjaju sve nečistoće s površine kože. Preporučuje se upotreba blagih sredstava za pranje i Violeta AntiAkne vlažnih maramica koji imaju Ph vrijednost kože 5,5, dva puta dnevno. Što se tiče njege kože treba birati proizvode koji će regulirati stvaranje sebuma, te ujedno čistiti, vlažiti i njegovati kožu.

Violeta AntiAkne vlažne maramice, sadrže losion sa idealnom kombinacijom aktivnih sastojaka od kojih je najznačajniji ekstrakt biljke Fomes Officinalis, koja se od davnina koristi kao ''eliksir za ljepotu i podmlađivanje kože“. Ekstrakt ima svojstvo da sužava pore, čini ih manje vidljivim, i što je najvažnije, trenutačan je, dakle djeluje odmah na regulaciju izlučivanja prekomjerne masnoće i skupljanje pora, pri čemu ujedno kožu vlaži, tonira i omekšava. Dodatak vitamina E utječe na usporavanje nastanka bora i starenja kože. Namijenjene su za normalnu, mješovitu i masnu kožu, bez alokohola su i bez boje, te dermatološki ispitane.

Ukoliko do sada niste imali priliku probati Violeta AntiAkne maramice, Violeta vam to sada omogućava. Potrebno je samo da u periodu od 01.06. do 15.06.2007. godine posjetite web site http://www.violeta.ba/antiakne.html i ispunite kratki online upitnik, nakon čega ćete biti obaviješteni gdje možete preuzeti svoje poklone Violeta AntiAkne maramica.


Anela volimte srcem i dusom,a ne rijecima..
Zivote moj..Zauvijek Tvoj Enis..

Enis  
Enis
Vlasnik&Super Admin...
Upisi:1.015
Registrovan na 06.05.2007

RE: Kako se riješiti akni?

#2 von Anella , 06.06.2007 11:45

hm ovo nije lose,mada imaju vec kreme za to...
samo treba napomenuti ako vec osoba ima akne da tesko ih je tim maramicama maknuti...

Anella

RE: Kako se riješiti akni?

#3 von Enis , 06.06.2007 11:51

ja se bio obradovo,a ti sad tako...
pa kako ja moje da skinem heheheh


Anela volimte srcem i dusom,a ne rijecima..
Zivote moj..Zauvijek Tvoj Enis..

Enis  
Enis
Vlasnik&Super Admin...
Upisi:1.015
Registrovan na 06.05.2007

RE: Kako se riješiti akni?

#4 von Anella , 06.06.2007 11:52

ja ba ti imas akne de ba suti tamo, ti kakav si nasao bi sve da ih maknes davno jos...heheheheh

Anella

   

Alkohol

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen