Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Radnicima prisjelo slavlje u "Dallasu"

#1 von Enis , 06.06.2007 11:47

Ljekarsku pomoć u Tešnju tražilo 36 osoba * Advokat firme "Inox Ajanović" podnio krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu


Trideset šest osoba iz općina Doboj-Jug i Tešanj zatražilo je jučer ljekarsku pomoć zbog trovanja hranom. Nakon pregleda u tešanjskom Domu zdravlja, gdje im je pružena prva pomoć, 22 osobe upućene su na Infektivni odjel Kantonalne bolnice u Zenici.
Dr. Lejla Čalkić, načelnica Službe za zarazne bolesti i nejasna febrilna stanja u KBZ, izjavila je kako su sve te osobe jele u restoranu "Dallas" u Matuzićima. Oni su u ovom objektu u nedjelju uvečer prisustvovali proslavi godišnjice tešanjske kompanije "Inox Ajanović".

Ekipa na terenu

- Neki od njih su u teškom stanju. Povraćaju, imaju povišenu temperaturu i sve prateće simptome trovanja hranom - kazala je dr. Čalkić.
Eipa Higijensko-epidemiološke službe Zavoda javnog zdravstva ZDK jučer je na terenu ispitivala šta je uzrok trovanja.
- Jeli smo teletinu ili piletinu, sladoled, kolač. Loše sam, povraćam - kazao nam je Haris Jusufović, radnik "Inox Ajanovića", kojeg smo zatekli na prijemnom odjelu Službe u Zenici.
Advokat firme "Inox Ajanović" Dževad Hrnjić potvrdio je za "Dnevni avaz" da je jučer podnio krivičnu prijavu protiv odgovornih u restoranu "Dallas".
- Pedesetak zaposlenika i zvanica bilo je na večeri i obilježavanju godišnjice firme. Svi su jeli teletinu, a većina ima zdravstvene probleme. Kantonalnom tužilaštvu podnijeli smo prijavu, a naš klijent je u posjedu dijela uzoraka hrane, jer je ona bila odvojena za davanje psima - kaže Hrnjić.

Pomućeno slavlje

Vlasnik "Inox Ajanovića" Ekrem Ajanović obišao je svoje uposlenike u bolnici i za naš list pojasnio šta se dešavalo.
- Dobili smo posao u okviru projekta holandske vlade i kupili sedam dunuma zemlje za gradnju moderne fabrike. Htjeli smo to proslaviti s uposlenicima i gostima, prijateljima firme. Kada smo počeli dobivati večeru, primijetili smo da se odstupilo od dogovorenog menija, ali baš zbog svečarskog karaktera nismo htjeli remetiti lijepu večer. Nažalost, to nas je koštalo - kaže Ajanović.


Anela volimte srcem i dusom,a ne rijecima..
Zivote moj..Zauvijek Tvoj Enis..

Enis  
Enis
Vlasnik&Super Admin...
Upisi:1.015
Registrovan na 06.05.2007

   

BiH: U Unsko-sanskom kantonu proglasena epidemij
82.000 eura završilo na deponiji

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen