Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Nakon 40 sati na nogama i sam morao na operaciju

#1 von Enis , 06.06.2007 12:01

Poslije uspješnih transplantacija organa bolesnicima u Tuzli, žuč mu se pobunila ranije


Poznati tuzlanski urolog dr. Mustafa Bazardžanović, koordinator renalnog tima UKC-a Tuzla (tim za transplantaciju bubrega), nakon što je početkom protekle sedmice u vrijeme eksplantacije organa s mrtvog donora u Banjoj Luci, a potom njihove transplantacije bolesnicima u Tuzli, skoro 40 sati proveo na nogama, i sam je, dva dana kasnije, završio na operacionom stolu.
- Ma, nije to ništa, malo se žuč pobunila ranije nego što sam planirao, tako da sam umjesto narednog ponedjeljka, na operacioni sto morao već u petak. Doduše, to su dr. Dešo Mešić i dr. Enver Sakić dobro odradili i evo, već sam pušten kući - kazao nam je jučer u telefonskom razgovoru dr. Bazardžanović.
Ovaj mladi ljekar porijeklom iz Zvornika, kako smo saznali, obavio je oko 50 posto svih do sada urađenih transplantacija bubrega u BiH.


Nisam samo ja radio

- Ma, nisam samo ja radio bez odmora tih četrdesetak sati, nego cijeli tim koji je putovao proteklog ponedjeljka iz Tuzle u Banju Luku, tokom noći eksplantirao organe s mrtvog donora, prije zore krenuo nazad u Tuzlu i tu nastavio njihovu transplantaciju.
To je borba za ljudski život, to je, uostalom, ljekarska etika i nije mi nijednog trenutka žao zbog tolikog napora. Začas se čovjek odmori poslije ovakvog umora, posebno kada vidi da se pacijenti kojima su transplantirani organi dobro osjećaju - kaže dr. Bazardžanović, u šali dodajući da je ipak sreća što je od cijelog tima "žuč izdala najmlađeg člana".


Anela volimte srcem i dusom,a ne rijecima..
Zivote moj..Zauvijek Tvoj Enis..

Enis  
Enis
Vlasnik&Super Admin...
Upisi:1.015
Registrovan na 06.05.2007

   

Priključena na umjetno srce
BiH: U Unsko-sanskom kantonu proglasena epidemij

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen