Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Izvučen terenac sa nastradalim supružnicima

#1 von Anella , 11.06.2007 13:32

Pomoću dizalice iz jezera izvučen terenac sa nastradalim supružnicima Zorlak


Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a RS jučer su locirali smrskano vozilo u Drinskom jezeru na putu Rogatica - Višegrad te u njemu pronašli tijela Ćamila i Jasmine Zorlak, koja su izvučena u kasnim poslijepodnevnim satima.

Izgubio kontrolu


Ronioci Jedinice za podršku MUP-a RS jučer su konstatirali da je samo izvlačenje tijela nemoguće zbog oštećenja na terencu "ford eksplorer", te je u pomoć pozvana teška dizalica koja je izvukla vozilo zajedno s tijelima.

Po izlasku iz tunela Ljučevo, nakon što je vozač izgubio kontrolu, vozilo se sunovratilo niz liticu dugu stotinjak metara i zaustavilo se na dnu 28 metara dubokog jezera.

Akcija je trajala tokom cijelog dana, uz pauzu koje su ronioci morali praviti zbog vlastitog zdravlja, jer je temperatura vode na dnu jezera iznosila samo 4 stepena. Nakon toga uslijedila je duža pauza, kada nam je saopšteno da će sa izvlačenjem najvjerovatnije biti nastavljeno tek u kasnim poslijepodnevnim satima.


Tragična sudbina


Članovi porodice, prijatelji i sugrađani i jučer su bili na licu mjesta. S nevjericom su gledali površinu jezera koje je pet dana krilo istinu o tragičnoj sudbini bračnog para Zorlak.

Oni su u nedjelju krenuli iz Valjeva, gdje su bili u posjeti Jasmininim roditeljima, granični prijelaz Vardište prešli su oko 19.30. sati, a oko 20 sati škripu guma i zvuk pri padu vozila niz padinu u blizini tunela Ljučevo čuo je jedan od stanovnika obližnjeg sela Hladilja, na suprotnoj obali Drine.

Rođaci i prijatelji mjesto nesreće pronašli su pet dana kasnije. Ćamilov i Jasminin sin jedinac Jasmin i jučer je, još u šoku, pratio akciju izvlačenja, u stalnom kontaktu sa rodbinom i prijateljima, prenoseći tužnu vijest o smrti svojih roditelja.


Čekalo se na ekipu iz Banje Luke


Bez obzira na činjenicu da MUP BPK Goražde u svojoj specijalnoj jedinici ima obučen tim ronilaca, jučer se morao čekati dolazak specijalaca iz Banje Luke. Samim tim, akcija izvlačenja tijela počela je tek oko 11 sati, skoro 24 sata nakon lociranja vozila.


__________________________________________________
***Enise TEBI jer tebe Volim...
TEBI jer tebe znam...TEBI i vise nikome
ne zelim SRCE da dam...***
__________________________________________________

Anella

   

Bjekstva Radovana Stankovića
Otkrivene lokve vode na Marsu

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen