Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Bjekstva Radovana Stankovića

#1 von Anella , 11.06.2007 13:40

Hag: Tribunal zabrinut zbog bjekstva Radovana Stankovića


Predstavnici haškog Tribunala izrazili su danas zabrinutost zbog bjekstva Radovana Stankovića iz zatvora u Foči i pozvali nadležne vlasti da učine sve da ga pronađu i uhapse.

Tribunal je suđenje Stankoviću ustupio Državnom sudu BiH koji ga je osudio na 20 godina zatvora zbog silovanja i drugih zločina nad muslimanskim civilima u Foči 1992.

Stanković je prošle nedjelje pobjegao iz pritvora u tom gradu.

"Tribunal je duboko zabrinut zbog njegovog bjekstva. To ne može proći neprimjećeno kada sudije ubuduće budu donosile odluke o ustupanju drugih suđenja. To će sigurno biti uzeto u obzir, u zavisnosti od toga kakav će ishod sadašnje situacije biti", izjavio je portparol Tribunala Refik Hodžić.

On je podsjetio da je slučaj Stanković u nadležnosti vlasti BiH pošto je Tribunal postupak ustupio sudu u Sarajevu.

Stankovićevo bjekstvo izazvalo je i zabrinutost glavne tužiteljice haškog Tribunala Carle del Ponte, prenijela je njena predstavnica Olga Kavran.

"Tužiteljica je pozvala nadležne vlasti na svim nivoima da preduzmu sve potrebne mjere da Stankovića ponovo uhapse i vrate u zatvor, ali i da utvrde šta se tačno dogodilo i da pokrenu postupak protiv odgovornih. Takođe, ona je zatražila i da vlasti spriječe da se nešto slično ponovi", rekla je Kavran.


__________________________________________________
***Enise TEBI jer tebe Volim...
TEBI jer tebe znam...TEBI i vise nikome
ne zelim SRCE da dam...***
__________________________________________________

Anella

   

Najveca Gay parada
Izvučen terenac sa nastradalim supružnicima

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen