Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Snimljeno čudovište iz Loch Nessa

#1 von Anella , 11.06.2007 14:01

Poznato čudovište ponovo je viđeno, a ovaj je put snimljeno kamerom. Ljudi koji koji proučavaju popularnu Nessie kažu kako je moguće da se zaista radi o mitskom biću iz škotskog jezera, javlja AP.

"Nisam mogao vjerovati svojim očima kad sam vidio tu veliku crnu stvar, dugačku oko 14 metara, kako se brzo kreće pod vodom", izjavio je Gordon Holmes, 55-godišnji laboratorijski tehničar koji je u subotu snimio video zapis. Dodao je kako se kretala u ravnoj liniji brzinom od otprilike 10 km/h.

Loch Ness je povezan s mnogim mitovima i tajnama. To je najveća vodena površina na kopnu u Britaniji.

"Postoje mnoga objašnjenja za viđenja u jezeru. Moglo bi biti neko biološko biće, valovi na jezeru ili neki psihološki fenomen u smislu da vidimo onoliko koliko želimo vidjeti" kaže pomorski biolog Adrian Shine.

Prvo viđenje čudovišta povezano je s jednim od osnivača hrišćanske crkve u Škotskoj, Sv.Columba, koji je o njima pisao oko 565. godine.

Od prve fotografije iz 1930. godine pa do danas prijavljeno je preko 4,000 viđenja Nessie, a do danas su zabilježena mnoga objašnjenja, od onog da se radi o potpuno nepoznatoj vrsti jesetre, iako ona već dugi niz godina nije primijećena u škotskim vodama, pa do tvrdnje da se radi o posljednjem preživjelom dinosaurusu.

Holmesova snimak možda je i najbolji dokaz da neko tajanstveno biće zaista nastanjuje škotsko jezero, no kao što je bio slučaj sa ranijim snimcima i fotografijama i on je daleko od nepobitnog.

OVDE možete pogledati video!


__________________________________________________
***Enise TEBI jer tebe Volim...
TEBI jer tebe znam...TEBI i vise nikome
ne zelim SRCE da dam...***
__________________________________________________

Anella

RE: Snimljeno čudovište iz Loch Nessa

#2 von Ismail , 25.06.2007 17:55

ovo se odavno spominje al se najbolje vidi na slikama ovog covjeka koji je to slikao

Ismail

   

U Belgiji otvoren 'leteći restoran' VIDEO
Newton predvidio kraj svijeta za 2060

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen