Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Newton predvidio kraj svijeta za 2060

#1 von Anella , 18.06.2007 10:50

Isaac Newton, otac gravitacije, predvidio je kako će kraj svijeta doći 2060. g., a podatak je dobiven iz Newtonovih rukopisa predstavljenih na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu.

Jeruzalemsko sveučilište već se dugo vremena bavi proučavanjem Newtonovih rukopisa u kojima se vidi druga strana njegovog djelovanja.

Newton je, naime, unatoč uvriježenom mišljenju o njemu kao jednom od najracionalnijih znanstvenika svog vremena, velik dio svog vremena (a radio je i do 18 sati dnevno) provodio izučavajući tajne znanost, posebice alkemiju. Vjerovao je, nakon što je transkribirao svoje ime na latinski i poigrao se redoslijedom slova, da je izabrani, adept kojemu je Bog namijenio pronalazak Kamena mudraca, konačnog artefakta za kojim su tragali svi alkemičari, a koji je trebao otključati tajne svijeta.

Newton je predvidio da će Drugom dolasku Isusa Krista prethoditi zemaljska zla i ratovi, a da će nakon toga slijediti 1000 godina vladavine svetaca na zemlji, od kojih će on sam biti jedan. Newton je bio puritanac i žestoki kritičar Crve, a predvidio je da će od osnivanja Svetog Rimskog Carstva godine 800. do kraja svijeta proći točno 1260 godina. Teoriju je utemeljio na biblijskim fragmentima.

Podatak se nalazi u pismu kojeg je napisao 1704. godine, u toku svojih izračuna. Newton je, inače, samo svojim apokaliptičkim pisanjima posvetio 50 godina i oko 4500 stranica, a iz godine u godinu se akademska zajednica upoznaje s tim kakav je "mračan" mislilac veliki znanstvenik bio.

No, Newtonov pokušaj mehaničkog izračunavanja datuma kad će svijet nestati zapravo je potpuno u skladu s njegovim svjetonazorom, a i filozofskim implikacijama koje taj svjetonazor povlači. Newton, duboko religiozan znanstvenik, odbijao je ideju da otkrivanje mehanizma funkcioniranja svemira znači negaciju Boga, iako su kasniji filozofi materijalizma upravo na prirodnim zakonima utemeljili svoj ateistički svjetonazor. Naprotiv, upravo je Bog, po Newtonu, onaj koji je sve mehanizme stavio u pokret. Stoga je otkrivanje mehanizma prirodnih zakona zapravo samo jedan od načina približavanja Bogu. Usto, Newton je vjerovao da se mehanizmi djelovanja tajanstvenih sila mogu naći i u svetim tekstovima, kao što je Biblija, ili u mitovima, legendama i epovima i slavnim pjesmama. U tom smislu je primjena mehanike na izračunavanje datuma kraja svijeta sasvim logičan smjer u kojem je Newton usmjerio svoj rad.


Hebrejska Biblija


__________________________________________________
***Enise TEBI jer tebe Volim...
TEBI jer tebe znam...TEBI i vise nikome
ne zelim SRCE da dam...***
__________________________________________________

Ubacene slike:
Hebrejska Biblia.jpg  
Anella

RE: Newton predvidio kraj svijeta za 2060

#2 von Ismail , 25.06.2007 17:54

ma to je on samo naklapo, jer samo bog zna kad ce kraj svijeta.

Ismail

   

Snimljeno čudovište iz Loch Nessa
3-Godisnjak postao nogometas

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen