Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

CIA ce objaviti svije TAJNE!!

#1 von Priceljubiv 85 , 23.06.2007 20:18

WASHINGTON - Američka Centralna obavještajna agencija (CIA) priopćila je da će objaviti stotine stranica deklasificiranih dokumenata u kojima se podrobno opisuju njezini planovi za atentate, domaće špijuniranje, otvaranje privatne pošte i istrage protiv novinara.
Direktor CIA-e Michael Hyden rekao kako te informacije nisu baš laskave, ali da je i to dio povijesti najslavnije američke obavještajne službe.
Dokumenti koji će biti objavljeni datiraju od početka pedesetih do početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća, prenijela je VoA.
U njima se ilustrira reakcija CIA-e na događaje poput straha od širenja komunizma pedesetih, pa do afere Watergate koja je dovela do ostavke tadašnjeg američkog predsjednika Richarda Nixona.
Inače, ovi dokumenti, kojima je u CIA-i nadjenut nadimak "obiteljski dragulji", bit će objavljeni sljedećeg tjedna.
Dokumenti su prikupljeni 1974. godine kada je tadašnji direktor CIA-e James Schlesinger tražio podatke o tome je li CIA prekoračivala svoje ovlasti.

Priceljubiv 85

   

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari pod
Nova istrazivanja....

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen