Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Proslost i Buducnost!!

#1 von Priceljubiv 85 , 24.06.2007 21:52

Zanima me vaze misljenje o vezi izmedju : proslosti jednog naroda, proslosti jedne zemlje i njene buducnosti.Kako treba uspostaviti vezu izmedju ove dvije stvari?! Kazu Historija je uciteljica zivota!! Isto tako kazu: Treba gledati u buducnost.
Evo za primjer uzmimo Njemacku.Vratimo se na historiju Drugog svjetskog rata.Drzava koja je pocela drugi svetski rat sa ciljem stvaranja Velike Njemacke.Hitler je tu ideju razradio u svojoj knjizi,jos dok je bio u zatvoru prije samog rata.Nakraju je ta ideja propala i Njemacka je dozivjela teski poraz.Pogledajte Njemacku danas.Zajedno sa V.Britanijom i Francuskom Njemacka cini kičmu Evropske Unije.Kako povuci vezu i paralale izmedju ova dva naizgled nespoiva stanja...?!
Koliko je proslost vazna za samu buducnost jedne drzave i kako ona utice na njenu buducnost??
Smijemo li zaboraviti proslost??
Ovo ne mislim samo na BiH,nego sasvim opcenito, a time i na BiH...

Kako Vi vidite BiH za deset ili vise godina???

Priceljubiv 85

RE: Proslost i Buducnost!!

#2 von Priceljubiv 85 , 24.06.2007 21:53

Samo jedna napomena-podsjecanje: Bilo kakvo vrijedjanje u politicko-historiskim temama (kao sto je vec cinimise bilo,ako se dobro sjecam) bice zavrseno brisanjem tih postova i trajnim ili privremenim banovanjem tog člana sa stranice.To takodjer vrijedi za bilo koju drugu temu i vrijedi za vrijedjanje po bilo kojoj osnovi!!!

Priceljubiv 85

   

Bushu u Albaniji ukraden sat s ruke
Američka ponuda Dodiku i Silajdžiću

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen