Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Sastanak Koordinacionog tima za Srebrenicu, razmatrana realizacija projekata ekonomskog oporavka Srebrenice

#1 von Priceljubiv 85 , 26.06.2007 00:22

Srebrenica, 25.06.2007 - Fena

Na današnjem sastanku Koordinacionog tima za Srebrenicu predsjedavajući Igor Davidović saopćio je da je razmatrana realizacija projekata ekonomskog oporavka Srebrenice te da je njihovo provođenje u toku.
Već je realizirana prva faza elektrifikacije nekoliko srebreničkih sela i asfaltiranje puta za Skelane.
Davidović je kazao da je na sastanku razgovarano i o planovima za usmjeravanje neraspoređenih sredstava odobrenih za Srebrenicu od Evropske unije i Vijeća ministara BiH.
Clifford Bond je dodao da će američka kompanija CISCO u saradnji s USAID-om formirati infomatičku akademiju u Srebrenici, što će otvoriti put investicijama u Srebrenicu i doprinijeti bržem i lakšem zapošljavanju Srebreničana.
Federalni koordinator Edin Mušić rekao je da je Vlada FBiH s Općinom Srebrenica definirala prioritete i da će se federalnim iznosima ove godine u Srebrenici obnoviti 40 kuća, sufinansirati izgradnja tri lokalna putna pravca u dužini od 15 kilometara s 1,6 miliona KM, a dio iznosa bit će usmjeren za podršku poljoprivredne proizvodnje, obnovu privrede i podršku kadrovima koji se vraćaju u Srebrenicu.

Priceljubiv 85

   

U Sarajevu preminuo pjevač Meho Puzić
U Akademiji nauka i umjetnosti BiH promovirane &

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen