Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Željko Komšić u Tuzli

#1 von Priceljubiv 85 , 30.06.2007 23:33

Danas je u Tuzli boravio gospodin Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, da bi organizovao prijem u čast gospode Selima Bešlagića, Budimira Nikolića, Envera Delibegovića i Meše Bajrića. Oni su, kao što je javnosti poznato, nedavno od strane srbijanske policije stavljeni na listu Interpolovih potjernica pod optužbom za navodni ratni zločin u Tuzli 15. maja 1992. godine.

Nakon prijema održana je konferencija za novinare na kojoj su uz gospodina Komšića prisustvovali načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, predsjedavajuća Općinskog vijeća Tuzla Nada Mladina, te gospodin Budimir Nikolić.
Nakon riječi dobrodošlice koje mu je uputio načelnik Jasmin Imamović, gospodin Željko Komšić je poručio onima koju pokušavaju uništiti zajednički život u Tuzli, pa tako i u Bosni i Hercegovini «neka ne vuku đavola za rep, jer sigurno neće ostati bez odgovora».

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Tuzla, Nada Mladina, u ime OVT i građana Tuzle zahvalila se članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, te naglasila «da nećemo dozoliti da nas dijele i da moramo biti jedinstveni».

Načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, obavijestio je prisutne da rasprava koja je trebala biti održana u petak u Beogradu u vezi hapšenja Ilije Jurišića, nije održana jer se tužilac Srbije nije pojavio te je ista odgođena za utorak. Tada će se odlučiti da li će se istraga produžiti ili ne.

Imamović je u nastavku podsjetio da je Tuzla grad u kojem žive 24 nacije, u kojoj je 25% mješovitih brakova, a sklapanje mješovitih brakova se u toku rata i povećalo. Tuzlaci su uvijek živjeli, ne jedni pored drugih, nego skupa. Naš grad navođen je kao primjer da Bosna i Hercegovina pored svih različitosti naroda i narodnosti koje u njoj žive može opstati.

Po mišljenju Imamovića, u zadnje vrijeme naš grad izložen je napadima nacionalista svih boja. Možda je slučajno ali mnogo šta govori da su neki događaji u vezi Tuzle planirani. Počelo je sa sahranjivanjem u Tuzli vehabijskog vođe iako nema nikakve veze sa Tuzlom, kada su vehabije koje su stizale sa svih strana, iz raznih evropskih zemalja, gotovo šokirale Tuzlake. Nakon toga Vasilije Kačavenda govori o ugroženosti kršćana na području Tuzle, širi laži o potkopovanju temelja Pravoslavne crkve i bacanju ćiriličnih knjiga. Onda slijedi hapšenje Ilije Jurišića, pa privođenje Selima Bešlagića, Envera Delibegovića, Budimira Nikolića, te na kraju uznemiravanje građana Tuzle spominjanjem dijeljenja Tuzle na općine.

Priceljubiv 85

   

Srebrenica: Odbijen zahtjev za poništenje rezolu
Pronađena mumija stara tri tisućlje

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen