Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Svjeze mlijeko smanjuje rizik od astme...

#1 von Anella , 03.07.2007 11:45

Konzumacija svježeg mlijeka smanjuje rizik od astme i alergija, pokazala je najnovija europska studija.
"Sva djeca koja su pila nepasterizirano svježe mlijeko i koja su jela druge proizvode s farmi bila su jednako otporna na astmu i alergije, bez obzira jesu li živjeli na seoskim imanjima ili ne", izjavio je autor studije dr. Marco Waser sa Sveučilišta u Baselu.
Prednosti su bile veće ako je konzumacija svježeg mlijeka počela u prvoj godini života, dodao je.
No, sirovo i nekuhano mlijeko se ne preporučuje, jer može sadržavati mikrobe kao što su salmonela ili escherichia coli, pa predstavlja ozbiljan zdravstveni rizik, upozorava dr. Waser.
Zaključci studije, objavljeni u časopisu Clinical and Experimental Allergy, utemeljeni su na istraživanju 14.893 djece u dobi između pet i 13 godina koja su živjela na farmama, u selima ili prigradskim naseljima diljem Europe.
Potrebna su daljnja istraživanja kako bi se ustanovilo koji sastojci mlijeka pružaju zaštitu protiv astme i alergija, kao i da bi se utvrdili načini kako mliječne proizvode učiniti sigurnijima, uz istovremeno zadržavanje svih njihovih pozitivnih učinaka, zaključio je dr. Waser.....


__________________________________________________
***Enise TEBI jer tebe Volim...
TEBI jer tebe znam...TEBI i vise nikome
ne zelim SRCE da dam...***
__________________________________________________

Ubacene slike:
49309.jpg  
Anella

   

Zenske grudi muskarcima produljuje zivot.......
Duzina prstiju kod djece ukazuje na uspjeh u sko

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen