Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Konzumiranje caja smanjuje rizik od raka koze....

#1 von Anella , 03.07.2007 11:49

Ljudi koji dnevno popiju šalicu ili dvije čaja imaju manji rizik obolijevanja od dvaju najčešćih oblika raka kože, objavili su znanstvenici.

U studiji na gotovo 2,200 odraslih ljudi, znanstvenici su otkrili da osobe koje popiju barem jednu šalicu čaja dnevno imaju znatno manji rizik (20 do 30 posto) obolijevanja od dvaju najčešćih vrsta raka kože (raka pločastih i temeljnih stanica) od onih koji čaj uopće ne konzumiraju.
Razlika je još i veća kod sudionika istraživanja koji čaj redovito ispijaju desetljećima, objavio je list Journal of the American Academy of Dermatology.

Znastvenici sa sveučilišta u New Hampshireu kažu da rezultati istraživanja potvrđuju teoriju da antioksidansi iz čaja mogu ograničiti štetan utjecaj izlaganju UV zrakama. No, to nipošto ne znači da je u redu pržiti se na suncu ako se poslije popije šalica čaja. Naime, u istraživanju nisu pronađeni nikakvi dokazi da čaj ima utjecaja na maligni melanom, najrjeđi, ali uvjerljivo najsmrtonosniji oblik raka kože.


__________________________________________________
***Enise TEBI jer tebe Volim...
TEBI jer tebe znam...TEBI i vise nikome
ne zelim SRCE da dam...***
__________________________________________________

Anella

   

Suseno meso steti plucima....
Sol opasna za tlak i srce....

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen