Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Prijedorsko CUDO

#1 von Anella , 04.07.2007 13:57

U vrtu supružnika Vukosave i Sretka Stojančića, mještana prijedorskog naselja Gomjenica, izrasla je džinovska stabljika graha, viša od šest metara. Džinovska mahunarka graha - trkljaša, po svoj prilici, svoj rast još nije završila, pa su domaćini, zaprepašteni neuobičajenom visinom, ubjeđeni da će izrasti još više.

"Sjeme za ovog našeg džina dobili smo od prijatelja iz Gradiške. Sjeme smo zasijali u bašti pored kuće i sve je bilo kao i obično. Loza je počela nicati i svakog dana bivala sve veća i veća. Uz nju smo stavili i trklju visine od tri metra, ali ona ju je odavno prerasla. Prijatelji koji su nam dali sjeme rekli su da dobro rađa, ali da će narasti ovoliko ni oni valjda nisu znali", priča Vukosava Stojančić.

Njen suprug Sretko kaže da mu žena sada ima problema sa lozom koja se vinula u nebo, jer sa njenog vrha ne može da ubere sve mahune.

"Čak se i na lotre penjala. Plašim se, jer je moja Vukosava uporna da dođe do vrha, da sa basamaka ne padne i ne polomi vrat", govori sedamdesetogodišnji Stojančić, koji tvrdi da u svom vijeku više mahune na zemlji nije vidio.

Zbog tog "čuda" u bašti, pričaju Stojančići, pomalo im zavide i komšije. Džinovska stabljika već je postala lokalna atrakcija, pa komšije često svraćaju u baštu Stojančića kako bi se divili džinovskoj biljci.

Inače, sa stabljike je, kako pričaju ponosni domaćini, već ubrano više od 10 kilograma mahuna, a još se nije došlo ni do polovine loze, čiji je rast izmakao svakoj kontroli.

Stojančići kažu da će sjeme džinovske mahune sačuvati kako bi ga u svojoj bašti posijali i naredne godine. Za svaki slučaj, kažu, pripremiće i trklju visine 10 metara, kako sa lozom ne bi imali problema kao ovih dana.


__________________________________________________
***Enise TEBI jer tebe Volim...
TEBI jer tebe znam...TEBI i vise nikome
ne zelim SRCE da dam...***
__________________________________________________

Ubacene slike:
phpThumb.jpg  
Anella

   

Slim Helu najbogatiji čovjek na svijetu : B
Otrovna zubna pasta iz Kine uvezena i u BiH

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen