Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Žena donirala jajnike vlastitoj kćerki

#1 von Priceljubiv 85 , 05.07.2007 10:56

Melanie Boivin (35) odlučila je zalediti svoje jajnike kako bi svojoj sterilnoj sedmogodišnjoj kćerki Flavie omogućila da i ona nekada postane majka. Naime, djevojčica je zbog bolesti ostala bez jajnika još kao malo dijete. Ukoliko se u budućnosti odluči koristiti majkine jajnike, rodit će si kćerku i polusestru.
Dok kanadski stručnjaci opravdavaju korak na koji se odlučila Melanie upoređujući ga sa roditeljima koji svojoj djeci doniraju bubreg, neki stručnjaci tvrde da se na ovaj način zanemaruju prava djeteta koje bi eventualno moglo biti rođeno.
"Melanie donira svoje jajnike svojoj kćerki kako bi joj omogućila da i ona nekada postane majka. To je majčinska ljubav i to je isto kao da joj je donirala bubreg", izjavio je za britanski Telegraph profesor Seang Lin Tan koji je vodio ovu neobičnu proceduru.
Nakon što je Melanie odlučila donirati jajnike svojoj kćerki, komitet za etička pitanja u bolnici u kojoj je urađena procedura je nakon dugog razmišljanja dopustio ovaj poduhvat.

Priceljubiv 85

   

Pobjegli dok je cuvar bio na wc pauzi
Slim Helu najbogatiji čovjek na svijetu : B

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen