Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Jugoistočna Azija: Porast broja žrtava denga-groznice

#1 von Anella , 10.07.2007 18:56

Vlasti u Vijetnamu i Maleziji izrazile su zabrinosti zbog opasnosti od širenja denga-groznice, od koje je u jugoistočnoj Aziji ove godine umrlo više stotina osoba, a zaraženo više hiljada. Toplo vrijeme i obilne kiše doprinijele su bržem širenju virusa koji se prenosi ubodom komarca.

Vijetnamski ministar zdravlja izjavio je kako je u Vijetnamu ove godine od denga groznice umrlo 27 osoba i upozorio na rizik izbijanja epidemije u južnim i cetralnim dijelovima zemlje. U Maleziji je prošle sedmice prijavljeno 1.044 slučaja denga-groznice, javljaju lokalni mediji, a zvaničnici upozoravaju na opasnost od dodatnog širenja epidemije usljed globalnog zagrijavanja.

Ova virusna bolest koju prenose komarci izaziva visoku temperaturu, glavobolju, bolove u mišićima i zglobovima, a smrtonosni oblik bolesti je denga hemoragična groznica.


__________________________________________________
***Enise TEBI jer tebe Volim...
TEBI jer tebe znam...TEBI i vise nikome
ne zelim SRCE da dam...***
__________________________________________________

Ubacene slike:
5.jpg  
Anella

   

Australija priznala da je u U Iraku samo zbog na
Pakistanska vojska ušla u Crvenu džamiju

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen