Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Nova pasta može potaknuti ponovni rast zubiju

#1 von Anella , 12.07.2007 23:04

Iako tržište pasti za zube vrijedi 3 milijarde dolara, te osim što paste nude izbjeljivanje i rješenje za osjetljive desni, znanstvenici kažu da je s medicinskog gledišta malo što napredovalo u 40 godina otkad je u pastu dodan fluorid kako bi se zaustavilo propadanje zubi.
Znanstvenici su međutim otkrili da flourid nema učinka na zube starijih ljudi, i to zato što starije osobe teže stvaraju slinu koja sadrži kalcij i fosfate, a koja s flouridom odolijeva demineralizaciji zubiju.

No, na tržištu će se uskoro naći nova pasta koja bi trebala potaknuti ponovni rast zubiju. Britanska tvrtka Periproducts licencirala je proizvod tvrtke NovaMin, i predstavit će je u listopadu. Pasta (koja još nije dobila tržišno ime) gradi kalcijev štit koji štiti zubne živce od potencijalno bolnih hladnih ili vrućih tekućina, a ne umrtvljuje ih (kao ostale paste na tržištu). Pasta popravlja male rupe u zubu zbog kojih nastaje bol, piše Guardian.

Tehnologija je otkrivena još za vrijeme Vijetnamskog rata, kada su američki znanstvenici razvili tvar koja pomaže koštanu regeneraciju za ranjene vojnike. Kasnije su je preuzela dva zubara na Sveučilištu u Marylandu i prilagodila zubima.

Tehnologiju je otkupila kompanija US Biomaterials, koju je preuzela NovaMin. Nova pasta bit će predstavljena u listopadu na skupu British Dental Trade Association u Birminghamu.


__________________________________________________
***Enise TEBI jer tebe Volim...
TEBI jer tebe znam...TEBI i vise nikome
ne zelim SRCE da dam...***
__________________________________________________

Anella

   

Lokrumski duh snimljen mobitelom
Divovska lignja nasukala se na tasmanijsku plažu

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen