Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Lokrumski duh snimljen mobitelom

#1 von Anella , 12.07.2007 23:10

NADNARAVNO Noćna fotografija s "ukletog otoka" kod Dubrovnika oživjela legendu

Na otočiću Lokrumu ispred Dubrovnika prije nekoliko dana pojavio se duh! Bijelu siluetu u benediktinskom samostanu vidio je radnik koji je, nakon radnog vremena, ostao popravljati stolce i drugi inventar u restoranu.

Želio je ostati anoniman te nije novinarima želio pričati o tome što je vidio u u predvečerje prije pet dana. No, doznajemo da se u jednom trenutku ispred njega pojavila jaka svjetlost u kojoj se nazirala bijela silueta. Šokirao se te pozvao prijatelja koji ju je snimio mobitelom, a fotografija duha brzo se počela širiti Dubrovnikom.

Prokleti otok
Mnogi su u priču povjerovali, pogotovu zato što je riječ o Lokrumu. Naime, prelijepi otok njegovi su prvi vlasnici, benediktinci, prokleli jer ih je vlast Dubrovačke Republike protjerala s Lokruma. Prema legendi, noć prije odlaska s Lokruma kružili su otokom sa svijećama okrenutim naopako proklinjući sve buduće vlasnike. Prokletstvo se, po legendi, može skinuti samo ako se pokupi sav vosak koji je te večeri potekao.

Nasilne smrti vlasnika
Valja napomenuti da je Lokrum bio i u vlasništvu austrijske kraljevske obitelji te da su svi njegovi vlasnici, vojvoda Maksimilijan I., prijestolonasljednik Rudolf te carica Elizabeta, poznatija kao Sissi, umrli nasilnom smrću. Na Lokrum se navodno 1191. godine iskrcao Richard Lavljeg Srca i na njemu našao spas od oluje. U znak zahvalnosti, Richard je u Dubrovniku dao sagraditi katedralu.


__________________________________________________
***Enise TEBI jer tebe Volim...
TEBI jer tebe znam...TEBI i vise nikome
ne zelim SRCE da dam...***
__________________________________________________

Anella

   

'Lutke za ljubav' nove životne suputnice Japanac
Nova pasta može potaknuti ponovni rast zubiju

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen