Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Tuzla središte kriminala i seksualnih skandala

#1 von Anella , 17.07.2007 22:40

Dvije seks afere u Tuzli različito su primljene u javnosti. Dok jedni ističu kako je pravo svake osobe da svoje slike ističe gdje hoće, pa i obnažene na internetu, drugi, mahom roditelji maloljetne djece, zgražaju se i traže energičnu intervenciju društva da se ta vrsta usluga - zabrani.

Kada je riječ o fotografijama petnaestak obnaženih djevojaka iz Tuzle i okolice, kao i gimnazijalki čije su slike s rođendanskog partija kratko bile na jednom web siteu, nema novih informacija. Večernji list prenosi izjavu policijskog komesara Ivice Divkovića koji kaže kako ne može govoriti o detaljima provjera jesu li djevojke milom ili silom stigle na portal nostalgija.com, odnosno, jesu li uključene u lanac prostitucije, koji je teško razotkriti.

Kad smo razbili prostituciju u noćnim barovima, tada su makroi djevojke premjestili u stanove i kuće. Automobilima su ih vodili klijentima i vraćali. Tu je teško pronaći organizatore, a ako se usluge nude putem interneta, onda je to još teže razbiti drži komesar Divković. U Kantonalnom tužiteljstvu nemaju nikakvo policijsko izvješće, te dok ga ne dobiju neće reagirati, kaže glasnogovornica Jasna Subotić. Već duže vrijeme Tuzla i cijeli Tuzlanski kanton na glasu su kao središte svakovrsnog kriminala, prostitucije, pa i čestih seksualnih skandala.

Mnogi drže da je prostitucija, kao i droga, u BiH ušla na široka vrata dolaskom američkih vojnika potkraj 1995. godine.

Središnja baza je u Dubravama kod Tuzle, pa se vjeruje kako su "dame noći" pohrlile ovamo upravo radi biznisa s Amerikancima, kasnije i vojnicima drugih članica NATO-a. Tuzla je isturena prema Srbiji i Crnoj Gori, pogotovo preko pojasa u istočnom Podrinju koji je u RS, a šuplje granice pogoduju dolasku prostitutki iz istočne Europe. Po ugledu na njih, u taj su posao "s puno ljubavi" ušle i domaće djevojke.

Sada i putem interneta.


__________________________________________________
***Enise TEBI jer tebe Volim...
TEBI jer tebe znam...TEBI i vise nikome
ne zelim SRCE da dam...***
__________________________________________________

Anella

   

Roditelji šehida zatražili da se provjere njihov
Sa džamije ukradena "Alem kugla"

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen