Nasem cijelom Forumu mocit ce te pristupiti nakon registracije i logovanja...Logujte se ako zelite vidjeti nas forum, pisati na njemu i citati...Registracije su besplatne...

Smrt bebe stare 16 dana

#1 von Anella , 11.05.2007 00:03

Nakon smrti bebe stare 16 dana / Porodica prijavila slučaj Kantonalnom tužilaštvu

Porodica 16 dana stare Nejre Malagić, koja je prekjučer umrla na Odjelu neonatalne intenzivne njege Pedijatrijske klinike u Sarajevu, jučer je i zvanično prijavila ovaj slučaj Kantonalnom tužilaštvu te će biti urađena i obdukcija bebe.

Porodica, koju smo jučer posjetili, duboko je razočarana tokom liječenja djevojčice, ali i mnogim drugim stvarima na ovoj klinici, zbog čega je i odlučila slučaj prijaviti Tužilaštvu. Kažu da ne žele nikakvu materijalnu nadoknadu, niti publicitet, ali da žele ukazati na to "šta se dešava kako se ne bi desilo nekome drugom".

Nejra je rođena carskim rezom 2. aprila u 32. sedmici, odnosno prije vremena, te je istog dana s Ginekološke klinike prebačena na Pedijatrijsku. Prema tvrdnjama majke Dž. B. M., beba je bila dobro, teška skoro dva kilograma, s urednim radom srca te respiratornim problemima, zbog čega je počela primati injekcije.

- Beba je sutradan reanimirana, a zašto i šta se desilo, utvrdit će nadležni organi. Prvih dana govoreno mi je da je dijete stabilno, da bi se u subotu, a rodila se u ponedjeljak, utvrdilo da nešto nije uredu. Padaju trombociti, kažu zbog infekcije, dobiva epileptičke napade, a tek u ponedjeljak rade ultrazvuk te dijete izmještaju i na CT, gdje utvrđuju da ima subduralni hematom na glavi - govori majka.

Katastrofalni uvjeti

Zovu neurohirurga, za kojeg porodica ima samo riječi hvale, koji prvo radi punkciju, a u prošli petak otvara bebinu glavu i obavlja operaciju. - Iako se u početku dobro oporavljala, tek neurohirug u kontroli primjećuje da nešto nije uredu sa stomakom. Tada zovu abdominalnog hirurga, divnog čovjeka, koji u ponedjeljak operira i vadi 15 centimetara gangrenoznog crijeva. Preživjela je noć, a u utorak umrla - kaže majka.

Pored toga što je rezignirana mnogim stvarima tokom liječenja, porodica ističe i da su sanitarni uvjeti i ponašanje dijela osoblja na Pedijatriji katastrofalni. Kažu da su osoblje viđali neadekvatno obučeno u prostorijama intenzivne njege, pa čak i dvije medicinske sestre koje se pored inkubatora feniraju, što su čak i fotografirali mobilnim aparatom.

Danas zvanična informacija

Iz Kantonalnog tužilaštva saznajemo da su se uključili u slučaj i da će sa zvaničnom informacijom u javnost izaći danas

Anella

RE: Smrt bebe stare 16 dana

#2 von Anella , 11.05.2007 00:08

Hm Boze sta reci na sve ovo...
Ova me vijest duboko pogodila!Jedan ljudski zivot,jedna malena curica,koja je trebala da odraste i jednog dana i sama postane majka,jedna dusa koja bi bila puna ljubavi za svijet i sve oko sebe,jedno maleno bice je zavrsilo na smecu.....nadam se da ce naci tu bez dusnu i bez srca osobu koja je takvo nesto mogla da uradi.Nadam se da ni kazna nece biti nista blaza od one kazne sto je ovo ne zeljeno dijetasce dozivijelo.

Anella

   

Potrošio premiju pa se vratio na posao
Bush se provalio pred kraljicom

Xobor Ein Kostenloses Forum von Xobor.de
Einfach ein Forum erstellen